Návštěva ze společnosti Henkel v zařízení Charitního domova sv. Dominika Savia

V sobotu 15. března 2015 navštívila naše zařízení zástupkyně firmy Henkel ČR Ing. Petra Halbichová. Společnost Henkel podporuje zařízení Charitního domova pro matky s dětmi a Terénní program Most naděje již od roku 2010, kdy byl realizován první program Duhová bublina.

Hřiště u Dominika

V rámci grantového projektu „Era pomáhá regionům“ jsme uskutečnili projekt s názvem Hřiště u Dominika, jehož cílem bylo zajistit rekonstrukci stávajících přilehlých ploch a rozšíření hřiště o nové herní prvky.

Výlet do Hopsária 30.11.2014

V rámci projektu „Výlet do Hopsária“ za podpory Nadačního fondu Kolowrátek měly maminky a děti z Azylového domu sv. Dominika Savia možnost dvakrát navštívit zábavné centrum pro rodiny.

Multikulturní prostor Záblatí

Farní charita Prachatice realizovala v Domě sv. Petra pro muže bez domova v Záblatí projekt „Multikulturní prostor pro Záblatí“. Tento projekt byl realizován z Programu rozvoje venkova ČR (PRV) ze Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) na základě nařízení Rady ES o podpoře pro rozvoj venkova z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova (EZFRV). Realizace projektu je součástí PRV s názvem Realizace místní rozvojové strategie. Na realizaci projektu dohlíží místní akční skupina Občanské sdružení „CHANCE IN NATURE – LOCAL ACTION GROUP“ se sídlem v Malenicích. Více zde.

Dokonční projektu FCH Prachatice „Oprava památky – stáje Záblatí II. část“

Farní charita Prachatice provozuje v obci Záblatí u Prachatic azylové zařízení sociální prevence „Dům sv. Petra pro muže“ (DSP), jehož posláním je provázet člověka, který se ocitl bez přístřeší, a poskytnout mu čas, prostor a podporu při řešení jeho nepříznivé životní situace, která byla způsobena ztrátou bydlení, zaměstnání či sociálních kontaktů. FCH Prachatice uskutečnila a dokončila v DSP realizaci projektu „Oprava památky – stáje Záblatí II. část“.