Nadační fond J & T

2014

Dárce poskytl Domovu sv. Dominika Savia finanční dar ve výši 23 500. Finanční prostředky byly použity na projekt Veselý domeček, který umožnil výmalbu pokojů a nákup nového vybavení.

Projekt Veselý domeček

Cílem projektu Veselý domeček bylo zlepšit životní podmínky v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi. Naším záměrem je především zlepšit životní podmínky v domově tak, aby domov působil příjemně a útulně zejména pro děti. Hlavní myšlenkou celého projektu bylo vytvoření bezpečného a hravého prostředí – proto tedy název celého projektu Veselý domeček. Naším cílem bylo nově vymalovat pokoje charitního domova a to s ohledem k zájmu dětí a volili jsme takové barvy, u nichž je z výzkumů patrné, že dobře působí na lidskou psychiku. U výmalby byly použity především teplé tóny barev.

Během projektu proběhla rovněž úprava interiéru  tzn. nákup nové garnýže, nových záclon, závěsů a povlečení, aby pokoj působil stejnorodým a uklidňujícím dojmem domácího prostředí. Z finančního rozpočtu bylo zakoupeno bavlněné povlečení o velikosti 140 x 200 cm a krepové povlečení do dětských postýlek o velikosti 90x130cm. Při nákupu dekorativních závěsů byly voleny takové barvy, aby ladily s interiérem pokoje. V rámci projektu proběhla i modernizace společné kuchyně kam byl zakoupen odsavač par.

Projekt byl koncipován s ohledem na zlepšení životních podmínek v charitním domově a také vnímání těchto změn dětmi z hlediska barevnosti a hravosti úprav daných pokojů.

Projekt byl zahájen 1.1.2014 a jeho realizace byla ukončena ke dni 30.9.2014.

Projekt posloužil během daného období již 22 matkám a 33 dětem.

Rádi bychom touto cestou poděkovali nadaci J&T, s jejíž pomocí mohl být daný projekt uskutečněn a pomohl tak maminkám a jejich dětem překlenout nepříznivou životní situaci v takových prostorách, kde se mohou cítit příjemně.

DĚKUJEME!

Zobrazit články z rubriky:

Terénní program Most naděje má novou posilu týmu

Dacia Dokker novým členem týmu.

Ohlédnutí za červnem 2018

Představujeme krátký přehled akcí, které se konaly v prvním letním měsíci v našich azylových domech.

Ohlédnutí za květnem 2018

Nabízíme již tradiční souhrn dění v našich azylových domech, tentokrát z května.

Setkání s Leo Maasburgem – Misijní poslání každého z nás: Život po boku Matky Terezy

Rádi bychom pozvali všechny zaměstnance charit i zájemce z řad veřejnosti v pátek 8. června 2018 od 17 hod na setkání s P. Leo Maasburgem, blízkým spolupracovníkem Matky Terezy a emeritním národním ředitelem Missio Rakousko, které se uskuteční v čítárně Karla Skalického (v budově bývalého kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice). Rakouský kněz Leo Maasburg s jemným humorem vypráví, jak se stal „skutečným misionářem" po boku Matky Terezy.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Ohlédnutí za dubnem 2018

Podívejte se s namí na akce, které proběhly v dubnu v našich azylových domech.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Ohlédnutí za březnem 2018

Přinášíme krátký souhrn dění v našich službách v prvním jarním měsíci roku 2018

Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže

Od čtvrtka 29. března je v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem aktivní Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže v Záblatí.

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)