Nadační fond J & T

2014

Dárce poskytl Domovu sv. Dominika Savia finanční dar ve výši 23 500. Finanční prostředky byly použity na projekt Veselý domeček, který umožnil výmalbu pokojů a nákup nového vybavení.

Projekt Veselý domeček

Cílem projektu Veselý domeček bylo zlepšit životní podmínky v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi. Naším záměrem je především zlepšit životní podmínky v domově tak, aby domov působil příjemně a útulně zejména pro děti. Hlavní myšlenkou celého projektu bylo vytvoření bezpečného a hravého prostředí – proto tedy název celého projektu Veselý domeček. Naším cílem bylo nově vymalovat pokoje charitního domova a to s ohledem k zájmu dětí a volili jsme takové barvy, u nichž je z výzkumů patrné, že dobře působí na lidskou psychiku. U výmalby byly použity především teplé tóny barev.

Během projektu proběhla rovněž úprava interiéru  tzn. nákup nové garnýže, nových záclon, závěsů a povlečení, aby pokoj působil stejnorodým a uklidňujícím dojmem domácího prostředí. Z finančního rozpočtu bylo zakoupeno bavlněné povlečení o velikosti 140 x 200 cm a krepové povlečení do dětských postýlek o velikosti 90x130cm. Při nákupu dekorativních závěsů byly voleny takové barvy, aby ladily s interiérem pokoje. V rámci projektu proběhla i modernizace společné kuchyně kam byl zakoupen odsavač par.

Projekt byl koncipován s ohledem na zlepšení životních podmínek v charitním domově a také vnímání těchto změn dětmi z hlediska barevnosti a hravosti úprav daných pokojů.

Projekt byl zahájen 1.1.2014 a jeho realizace byla ukončena ke dni 30.9.2014.

Projekt posloužil během daného období již 22 matkám a 33 dětem.

Rádi bychom touto cestou poděkovali nadaci J&T, s jejíž pomocí mohl být daný projekt uskutečněn a pomohl tak maminkám a jejich dětem překlenout nepříznivou životní situaci v takových prostorách, kde se mohou cítit příjemně.

DĚKUJEME!

Zobrazit články z rubriky:

Den charity 2018 v DDS v Prachaticích

Srdečně Vás zveme na letošní Den charity v Charitním domově sv. Dominika Savia v Prachaticích.

Den charity 2018 v DSP v Záblatí

Srdečně Vás zveme na letošní Den charity v Domě sv. Petra pro muže v Záblatí.

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!

Pouť ke sv. Františkovi ve Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí – Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí srdečně zve na tradiční Pouť ke sv. Františkovi z Assisi, kterou bude 4. října slavit svátek patrona tohoto zařízení, jemuž byla vlastní láska k Bohu i všem (nejen lidským) bližním. Pouť bude od 9:30 zahájena bohoslužbou s českobudějovickým světícím biskupem Mons. Pavlem Posádem. Těšíme se na společné setkání s Vámi!

Český houslový virtuóz Ivan Ženatý zavítá do Milevska

Milevsko Na jedinečný zážitek se můžeme těšit v pondělí 17. září 2018 v 18 hodin v klášterní bazilice Navštívení Panny Marie v Milevsku. Český houslový virtuóz Ivan Ženatý vystoupí se skladbami Johanna Sebastiana Bacha pro sólové housle, které připravuje pro svou novou nahrávku v Berlíně. Koncert pořádá v rámci Dne charity 2018  Farní charita Milevsko.

Ohlédnutí za srpnem 2018

Představujeme stručný přehled srpnových akcí.

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Ohlédnutí za červencem 2018

Nabízíme přehled aktivit, které se u nás konaly v prvním prázdninovém měsíci.

Terénní program Most naděje má novou posilu týmu

Dacia Dokker novým členem týmu.

Ohlédnutí za červnem 2018

Představujeme krátký přehled akcí, které se konaly v prvním letním měsíci v našich azylových domech.