Netolicko (nejpostiženější území na ORP) – Babice, Netolice, Podeřiště

Podeřiště/Krtely (spadá pod Malovice) bylo zasaženo nejvíce z celého ORP, bylo zde zasaženo 5 obytných domů se 6 rodinami. Voda jim tekla pod okny a samozřejmě protekla i do obytných částí. Druhá vlna přišla v neděli 9.6.2013, kde byly domy opět zasaženy, tentokrát byly kontaminovány i studny dalších domů. Sociální šetření proběhlo ve 4 domácnostech, z nichž všechny 4 domácnosti budou finančně odškodněny ze sbírky CHČR.

Netolice  - zde se voda vylila ve Vodňanské a Budějovické ulici, kde se dostala pouze do sklepů, u 7 obytných domů poškodila nějaký hodnotný materiál – kotle, bojlery, pračky či mrazáky. Druhá vlna v neděli 9.6.2013 opět zalila stejné domy, ale nezpůsobila již další škody. Bylo zasaženo cca 25 domů. Sociální šetření proběhlo v 15 domech, z nichž 11 domů bude finančně odškodněno ze sbírky CHČR.

Babice - povodeň zasáhla pouze 1 obytný dům. Zatím neproběhlo sociální šetření.

Olšovice – nebyli v první vlně zasaženy, zato v neděli 9.6.2013 se vylil rybník umístěný nad obcí a zasáhl několik zahrad i obytných částí některých domů. Konkrétně  bylo zasaženo 7 rodinných domů, z toho do obytných částí domů se dostala voda jen u 1 domu. Bylo kontaminováno 13 studní. Olšovice nemají vodovod, takže jediným zdrojem vody je studna.  Bylo zasaženo 7 domů, zejména zahrady a studně. Sociální šetření proběhlo v 1 domě, který nebude odškodněn (nebyly způsobeny škody).