Ohlédnutí za červnem 2017 v prachatické charitě

Předkládáme přehled akcí, které se uskutečnily v červnu v našich azylových domech.

V Charitním domově sv. Dominika Savia se konal Duchovní program dle požadavku maminek na téma „Proč a jak se křtí děti“. Všichni se zde mohli dozvědět spoustu zajímavých informací o této svátosti.

Při akci Pečení pizzy si maminky s dětmi mohly připravit tento pokrm z ingrediencí dle vlastního výběru.

Uskutečnila se také Přednáška na téma Efektivní trávení volného času s dětmi aneb „Mami, pojď si se mnou hrát“. Maminky a děti se seznámily s několika zábavnými i naučnými činnostmi, které mohou s dětmi ve svém volném času podnikat.

Maminky si vyzkoušely Tvorbu sebepoznávací nástěnky. Rozdělily se na dvě skupiny. Maminky z každé skupiny si mohly vystřihnout obrázky a texty z časopisů, které nějakým způsobem znázorňují něco, co mají rády, nebo co  je pro ně typické. Poté z nich vytvořily koláž svojí osobnosti a ostatním maminkám ze skupiny řekly, proč obrázek, nebo text vybraly. Pak následovalo tipování, kdy maminky z obou skupinek hádaly, kdo vytvořil jaký plakát. Maminky tak poznaly nejen samy sebe, ale i ostatní a strávily příjemné kreativní dopoledne.

Při Vítání léta si maminky s dětmi si opekly buřty, poté děti symbolicky „upálily“ ostatní roční období a následoval kulturní program v podobě lekce country tance.

Velice povedená byla Výroba cukrové vaty, kdy maminky s dětmi si vyrobily pomocí výrobníku několik barev výborné cukrové vaty. Všechny to moc bavilo.

V Domě sv. Petra pro muže v Záblatí se dne 1. 6. 2017 se uskutečnil „Kurz pozemkových prací“. Na programu bylo dokončení oplocení pastvin a instalace elektrického ohradníku.

Dne 21. 6. 2017 se konal seminář s pracovníkem PMS Prachatice Mgr. Pavlem Vaculkou. Tématem semináře byly „Dluhy a výkon dohledu“.

Poslední červnovou akcí v DSP Záblatí byl 27. 6. 2017 „Kurz truhlářských prací“. Na programu bylo zhotovení dřevěného oplocení.