Ohlédnutí za červnem 2018

Představujeme krátký přehled akcí, které se konaly v prvním letním měsíci v našich azylových domech.

Začátkem června proběhla v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi akce „Melounové léto“, kdy pro maminky a jejich děti bylo připraveno na zahradě několik zábavných disciplín jako například kuželky, pin pong, opičí dráha apod. Po úspěšném absolvování všech disciplín se mohli všichni občerstvit vodním melounem a drobnými sladkostmi. Další motivační program „Šel zahradník do zahrady“ jsme zaměřili na poznávání a zvládání praktických činností, nácvik péče o rostliny, přírodu a její ochranu. Poslední akcí v měsíci červnu byl „Mýdlový svět“, kdy si děti s maminkami vyrobily vonná mýdla. Napřed rozpustily mýdlovou hmotu ve vodní lázni, poté obarvily barvivem a ovoněli ovocnou silicí. Výroba mýdla všechny moc bavila a někteří výrobky využijí jako dárek pro své blízké.

V Domě sv. Petra pro muže se uskutečnil „Kurz řemeslných prací“. Uživatelé vyráběli mobilní přístřešek pro kozy. Při „Společném posezení“ se podával pudink s piškoty a ovocem, který předtím uživatelé společně připravili.