Ohlédnutí za dubnem 2017 v prachatické charitě

Předkládáme přehled dubnového dění, které bylo ovlivněno slavením Velikonoc.

V Charitním domově sv. Dominika Savia se v dubnu konaly akce zaměřené na Velikonoce. Jednalo se dne 8. dubna o pečení beránků, kdy si děti měly možnost vyzkoušet své kuchařské nadání a upéct si symbol Velikonoc – beránky, na kterých si nakonec společně pochutnaly. Došlo i na zdobení vajíček, kdy si děti měly možnost ozdobit uvařená vajíčka pomocí barviček, které nanášely válením vajíčka v dlaních. Poté byla suchá vejce dozdobena samolepkami. V rámci duchovního programu se uskutečnilo velikonoční setkání s Mgr. Lenkou Hanžlovou, se kterou si děti mohly popovídat o tom, co přináší radost jim a co Velikonoce znamenají pro ně.

V Domě sv. Petra se konala 4. dubna beseda s novým správcem záblatské farnosti R.D. Mgr. Šimonem Stančíkem. Tématem bylo postní období v katolické církvi. Při Kurzu dílenských prací vyráběli uživatelé podlahu pro automobilový přívěs. Náplní Gastronomického odpoledne 16. dubna bylo pečení velikonočních bochánků.