Ohlédnutí za květnem 2017

Předkládáme přehled akcí, které se v květnu uskutečnily v našich azylových domech.

V Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi proběhla v květnu lekce zumby, kdy si maminky si mohly se svými dětmi zatancovat na latinskoamerické rytmy a strávit tak odpoledne příjemným pohybovým odreagováním. U příležitosti Dne rodiny se zde uskutečnila přednáška na téma, Co děti nejvíce potřebují, které zaujalo všechny maminky. Přednášející dala maminkám širší pohled nejen na to, co děti nejvíce potřebují, ale také co často postrádají. Následovala diskuze, při které se maminky ptaly na problémové situace s dětmi, při kterých si často nevědí rady. Druhou pohybovou aktivitou bylo Cvičení kojenců a batolat, kdy si maminky mohly se svými dětmi zdarma zacvičit v prachatickém Studiu Profit pod vedením zkušené trenérky. Cvičilo se například na různých velikostech míčů a děti si mohly procvičit také svou jemnou motoriku. Při duchovním programu, jehož tématem byla Maminka Marie a její Syn se zúčastnění dozvěděli mnoho zajímavého a pomocí obrázků se toto téma více přiblížilo i dětem. Následovala společná diskuze o tom, jak si každý představuje Pannu Marii. Maminky se spolu s dětmi zúčastnily i společného vaření, při kterém si při výpočtu ceny jedné porce procvičily také finanční gramotnost. Všichni si na následně uvařených boloňských špagetách moc pochutnali.

V Domě sv. Petra pro muže se uskutečnil „Kurz dřevařských prací“ za dohledu pracovnice DSP. Na programu bylo zhotovení přístřešku pro ovečky. Při „Společném jarním posezení“ si uživatelé opékali špekáčky. Pro uživatele sociální služby proběhl i „Kurz pozemkových prací“. Na programu bylo tentokrát zhotovení plotu a elektrického ohradníku pro ovečky.