Ohlédnutí za listopadem 2017

Pro uživatele našich pobytových služeb jsme i v listopadu připravili množství zajímavých akcí.

Začátkem listopadu jsme se s maminkami a jejich dětmi v rámci duchovního programu vydali na procházku na hřbitov, kde  se všichni dozvěděli o významu právě proběhlého svátku Památky zesnulých a prohlédli si prachatický hřbitov zaplavený různobarevnými květinami a svíčkami. Děti mohly zapálit svíčky na hrobech, na kterých svíčka chyběla a společně se pomodlit. Sychravé dny dětem zpestřilo hravé odpoledne, ve kterém si zahrály stolní hru a ztuhlá těla si všichni protáhli při pohybovém cvičení. Proč je důležité si s dětmi hrát, bylo tématem přednášky pro maminky, na které se dozvěděly spoustu zajímavých rad a nápadů. Kreativní nadšenci si vyrobili slušivé korále z brambor a závěrem měsíce si všichni s pečením a zdobením perníčků připomněli blížící se příchod vánočních svátků.

Muži si v azylovém domě v Záblatí při Kurzu vaření upekli domácí housky z celozrnné žitné mouky. Při Sportovním odpoledni se konal turnaj ve stolním tenise. První tři soutěžící obdrželi ceny. Všem se líbil zájezd do Jaderné elektrárny Temelín. Exkurze obsahovala dvouhodinový program - přednášku v kinosále a prohlídku v interaktivní části expozic.

V rámci gastronomického dopoledne si klienti upekli husu podávanou s knedlíkem a zelím.