Ohlédnutí za prosincem 2017

Také poslední měsíc roku 2017 přinesl mnoho zajímavých akcí pro naše klienty i jejich děti

Prosincové programy v Charitním domově sv. Dominika Savia se konaly především v duchu blížících se vánočních svátků. Děti si s maminkami zkrášlily okna Charitního domova vlastnoručně vyrobenými vánočními ozdobami a díky jejich kreativitě vzniklo také několik krásných čertů, Mikulášů  a andílků. Děti rovněž bavila tvorba vánočních škrabaných obrázků, kterými si ozdobily hernu. Co by to bylo za Vánoce bez pestrých adventních věnců? Maminky si udělaly radost výrobou svého adventního věnce. Před příchodem vánočních svátků si děti s maminkami zazpívaly při příležitosti projektu „Česko zpívá koledy“ ty nejznámější vánoční koledy. Prosincové programy korunoval vánoční duchovní program s paní Lenkou Hanžlovou, při kterém si děti zkusily role Panny Marie a Josefa a maminky se dozvěděly zajímavé informace z historie nejkrásnějšího vánočního příběhu.

V Domě sv. Petra pro muže se uživatelé v rámci Kurzu vaření naučili péct sladké muffiny. Podruhé je upekli jako dezert ke kávě na Předvánočním posezení, které bylo spojeno se slavnostním obědem. Poslední den roku si klienti v rámci Gastronomického dopoledne upekli husu s houskovým knedlíkem a se zelím.