Ohlédnutí za říjnem 2017

Také říjen přinesl v našich obou azylových domech mnoho zajímavých akcí.

V Charitním domově sv. Dominika Savia si maminky s dětmi užily tance v podobě hodiny Zumby a diskotéky. Pohybové akce završilo cvičení s pohádkou, při kterém si děti přečetly pohádku „O kaštánku“ a při kterém pohybovými prvky předváděly symboly z předčítané  pohádky. Všichni si zkusili vyrobit noční oblohu z papíru, kdy vlastnoručně proděravěný papír přiložený k cloně lampičky vytvářel na zdi zajímavé obrazce. Kreativitu uplatili při tvorbě zvířátek z ovoce a halloweenském dlabání dýní. Krapet strachu, ale i zábavy děti zažily při stezce odvahy a strašidelném malování na obličej.

V Domě sv. Petra pro muže v Záblatí se konala beseda s pracovnicí PMS Prachatice Mgr. Květou Sekyrovou. Tématem besedy bylo „Dohled probačního úředníka“. Další vydařenou akcí bylo v rámci Kurzu ručních prací vyřezávání dýní. Akcí mimo prostory azylového domu byla návštěva filmového představení v Českých Budějovicích. Při Gastronomickém odpoledni si uživatelé upekli husu s knedlíkem a zelím.