Ohlédnutí za srpnem 2017

Také srpen proběhl ve znamení velké škály různorodých aktivit, díky kterým se u nás ubytování muži a hlavně maminky s dětmi neměli šanci se nudit.

U příležitosti oslavy svátku sv. Dominika Savia navštívily matky s dětmi z Charitního domova sv. Dominika Savia kostel sv. Jakuba Většího v Prachaticích, kde na ně čekal vědomostní kvíz o životě sv. Dominika a zároveň si všichni prohlédli kostel, věž a veřejnosti běžně nepřístupná místa. Završením výletu byla návštěva neorenesančního hospicového parku sv. Jana Nepomunka Neumanna v Prachaticích. Chuťové buňky maminek a dětí potěšil vlastnoručně vyrobený krupicový dezert s ovocem. Parné letní večery všem osvěžil šopský a okurkový salát. Děti si umixovaly několik variant mléčných koktejlů s ovocem a pro velký úspěch jsme maminkám a jejich dětem opět umožnili výrobu cukrové vaty. Závěrem kulinářských akcí byla výroba palačinek, které si děti naplnily Nutellou a na jejich ozdobu použily banán, čerstvé ostružiny a vanilkovou zmrzlinu. Radost dětem udělal celodenní výlet do areálu lesních her ve Stožci, kde se dozvěděly spoustu zajímavých informací např. o životě v lese, obnově lesa a  významu tlejícího dřeva. V rámci pohybových aktivit si děti zatančily všemi oblíbenou Zumbu a při relaxačním večeru si maminky s dětmi zacvičily lehké protahovací cviky, zapomněly na svoje starosti a dozvěděly se o existenci několika akupresurních bodů, které ulevují bolesti. Na celodenním výletě v Hopsáriu se vyřádily děti i maminky. K dispozici jim byla např. prolézací věž, maxi trampolíny, dětská lezecká věž, multifukční hrací plocha pro míčové hry a v neposlední řadě dopravní hřiště, které si mohly projet na různých vozítkách. Aby děti nebyly smutné, že jsou prázdniny u konce, opekly si buřty a připravily si pro své maminky taneční a hudební program, kdy maminkám nejen zazpívaly, ale také zatančily Zumbu a Hip Hop.

Muži z Domu sv. Petra v Záblatí se vypravili na Turistický výlet na rozhlednu Libín, která patří k nejstarším u nás. Libín je 1096 metrů vysoká hora 4 km jižně od Prachatic. Je nejvyšším vrcholem Šumavského podhůří a nabízí nádherný kruhový výhled. Aby se využilo příznivého srpnového počasí, proběhl i v tomto měsíci Kurz pozemkových prací. Tentokrát byl při dobrovolné pracovní činnosti upravován terén pastviny pro následné setí zahradní traviny.