Ohlédnutí za zářím 2017

I měsíc září přinesl zajímavé akce, o kterých si zde můžete přečíst krátké shrnutí.

Muži z Domu sv. Petra v Záblatí jeli společně na výlet do zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Další akcí bylo Gastronomické dopoledne, jehož náplní byla příprava milánských špaget. Třetí akcí byla beseda se správcem záblatské farnosti R. D. Mgr. Šimonem Stančíkem. Tématem besedy bylo „Víra a vědění v běžném životě“.

Maminky s dětmi z Charitního domova sv. Dominika Savia navštívily Krokodýlí zoo v Protivíně, kde viděly různé druhy krokodýlů, expozici mláďat, jedovaté hady a zoologické muzeum. Aby maminky a děti poznaly také místní památky, navštívily společně Prachatické muzeum, kde nahlédly do historie města Prachatice, získaly přehled o životě a díle svatého Jana Nepomuka Neumanna a o významu Zlaté stezky a závěrem se zde podívaly do muzea renesance a života za císaře pána. V dalším prachatickém muzeu české loutky a cirkusu zavítaly na výstavu čertů a vyzkoušely si čertovské masky. Děti nadchlo velké množství loutek, s kterými si mohly hrát. V rámci duchovního programu se maminky s dětmi dozvěděly o nadcházejících hodinách náboženství, které mohou děti navštěvovat a seznámily se s výukovými materiály. Chuťové buňky dětí a maminek potěšila výroba rybí pomazánky, která byla pro maminky dobrým tipem třeba na svačinu pro děti.