Návštěva Ing. Františka Coufala z Charity ČR z Prahy

Dne 29. června navštívil Farní charitu Prachatice Ing. František Coufal z Charity ČR z Prahy. Cílem jeho cesty byla návštěva dětí, které byly účastníky dopravní nehody dne 5. ledna 2015.

K této nehodě došlo mezi obcí Kratušín a Záblatí na Prachaticku při návratu z koledování v rámci Tříkrálové sbírky. Jedna dívka vyvázla bez zranění, u druhé došlo ke zranění lehčímu. Chlapec měl silný otřes mozku a zlomeninu lícní kosti. Děti dostali jako výraz podpory drobné dárky a také nový tablet. Hned na místě došlo ke vzájemné dohodě, že ačkoliv byl tablet určen pro chlapce, bude se o něj dělit se svými sestrami. Jednalo se o příjemně strávený čas s veselými historkami a povídáním o všem, co život přináší.

Zbytek času byl věnován návštěvě služeb FCH Prachatice – Domu sv. Petra pro muže v Záblatí a Charitního domova sv. Dominika Savia v Prachaticích. Zde došlo na povídání o radostech i starostech s provozem těchto našich služeb. Nezapomněli jsme ani na terénní program Most naděje, který pomáhá rodinám i jednotlivcům na Prachaticku a Vimpersku.