O Tříkrálové sbírce v roce 2014

Jako každý rok, tak i rok 2014 byl pro FCH Prachatice ve znamení realizace tradiční Tříkrálové sbírky.

Do sbírky se v letošním roce zapojilo 43 vedoucích skupinek a několik desítek dětí z farnosti Prachatice, Netolice, Vlachovo Březí, Strunkovice nad Blanicí, Lhenic a Volar. Lidé měli možnost přispět do 52 kasiček a vyjádřit tím svou solidaritu s potřebnými lidmi.

Podařilo se nám v letošním roce navštívit i nové obce, kam tři králové přinesli zvěst o  narození Ježíše Krista a Boží požehnání všem lidem dobré vůle.

V letošní sbírce bylo od dárců vybráno 242 453 Kč. Získané finance podpoří sociální služby Farní charity Prachatice – Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi, Dům sv. Petra v Záblatí, terénní program Most naděje a pečovatelskou službu FCH Prachatice. Část získaných financí bude předána i  do Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.

Farní charita Prachatice děkuje všem svým dárcům, učitelům náboženství jednotlivých farností a dobrovolníkům – vedoucím skupinek a hlavně všem dětem, které nám se sbírkou jako každý rok nesmírně pomohly. Moc děkujeme.

Články:

Lidé v jižních Čechách darovali na Tříkrálovou sbírku přes 4,5 milionu Kč

Přesně 4 513 466 Kč, tolik přispěli do Tříkrálové sbírky lidé v českobudějovické diecézi. Poděkování ředitelky Diecézní charity Č. Budějovice a jak probíhá rozdělení peněz, to se dočtete v následujícím článku.

Poslední pokladničky byly rozpečetěny

Dnes dopoledne byly v Brně rozpečetěny poslední pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. Celkový výnos sbírky letos překročil částku 82,7 milionů Kč. Vykoledované peníze pomohou lidem v nouzi v ČR, menší část podpoří záměry v zahraničí. Děkujeme!

Konečné výsledky Tříkrálové sbírky na jihu Čech

Tříkrálová sbírka skončila. Celkem bylo vykoledováno 4.474 024,- Kč. Do sbírky v českobudějovické diecézi bylo zapojeno cca 4600 dobrovolníků. Upřímně děkujeme všem dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku a dobrovolníkům včetně organizátorům, bez kterých by sbírka nemohla být takto úspěšná. Na tomto odkazu se můžete podívat na konečné výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi.

Výnos letošní sbírky zlomil dosavadní rekord

Dárci charitní Tříkrálové sbírky byli i letos ke koledníkům štědří. Do zapečetěných pokladniček a prostřednictvím DMS věnovali celkem přes 82 milionů korun. Výtěžek pomůže zejména lidem v nouzi a s postižením, nemocným a seniorům. Část výnosu jde na humanitární pomoc.

Poděkování koledníkům

V neděli dne 12. 1. 2014 proběhlo již po několikáté poděkování koledníkům na faře v Prachaticích.