V prvním letním měsíci se nám ve službách sešlo několik krásných akcí, z nichž nejzajímavějšími byly dvě pohádky a jedno hudební vystoupení.

V sobotu 1. června jsme v Charitním domově sv. Dominika Savia oslavili Den dětí. Rozveselit a pobavit nás přijelo loutkové divadlo Dell´arte, které nám představilo pohádku „Sněhurka“. Dobře známý příběh, zahraný s nadhledem a humorem pobavil malé i velké diváky. Po pohádce byla možnost prohlédnutí si loutek a všech dalších rekvizit. Pak následovaly hry a soutěže se sladkými odměnami. Aby to nebylo jen o soutěžích, mohly si děti také hrát na našem hřišti.

Jako vzpomínku na letošní Tříkrálovou sbírku a poděkování všem, kteří se do sbírky zapojili, jsme připravili dárek do programu, který pořádá prachatická farnost při Slavnostech J. N. Neumanna v sobotu 22. června 2019 v Hospicovém parku v Prachaticích. Jednalo se o pohádku „A pak se to stalo“ v podání divadelní skupiny PNUtí. Veselá pohádka ukazovala na pět z mnoha nezbedností, které dětem nevadí a rodiče z nich šílí. Šlo o neučesané vlasy, nevysmrkaný nos, žalování, špinavé uši a neuklizené hračky.

Koncem měsíce si děti s pomocí maminek vyzkoušely „Batikování savem“ na oděv. Na trička nebo legíny si daly šablony, které pak postříkaly savem. Tím získaly vylepšení pro své oblečení dle vlastního vkusu a nápadu.

V neděli 30. 6. 2019 se děti z našeho Domova rozloučily se školním rokem a radostně přivítaly prázdniny táborákem s opékáním buřtů.

V Domě sv. Petra pro muže v Záblatí si „Grilování pod pergolou“ připravili již na začátku měsíce a tentokrát opékali marinované vepřové maso, na kterém si pak společně pochutnali.

Dne 19. 6. 2019 se konalo hudební vystoupení s názvem „Literárně hudební dýchánek“ pod taktovkou Mgr. Marcely Haspeklové, při kterém si návštěvníci poslechli její texty a hudební tvorbu.

Přejeme všem krásné léto a dovolenou.