Dovolujeme si vás informovat o akcích, které se v květnu v našich službách uskutečnily pro naše klienty i širokou veřejnost.

S poutavým vyprávěním o „Pouti do Santiaga de Compostela“ nás v Domě sv. Petra pro muže zaujal 10. května František Talíř. Vyprávění měl doplněné ukázkou fotografií a předmětů, které má jako památku na cestu.

Krásným zážitkem bylo 18. května opět v Domě sv. Petra pro muže vystoupení mladého houslisty Stanislava Zemka, kterého na kytaru doprovodil Petr Jirotka. Třetí z trojlístku účinkujících byla paní Petra Zámečníková, která při hře na kytaru rozezpívala všechny přítomné návštěvníky.

Maminky z Charitního domova sv. D. Savia oslavily Den matek společným slavnostním obědem. Uvařily si vývar s játrovými knedlíčky a vepřové na jehle s rýží. Děti se věnovaly výtvarné činnosti a společným hrám. Odpoledne maminky upekly výborné muffiny a zahrály si společně s dětmi deskové hry.

Při „Ručních pracích“ si maminky měly možnost vyzkoušet základní techniky práce na šicím stroji. Vyzkoušely si také výměnu zipů u kalhot a našití ozdobných knoflíků na oblečení.

„Výtvarná činnost“ zahrnovala výrobu obrázku kytice ve váze. Při ní si děti rozvíjely zručnost a přesnost při obkreslování a vystřihování papírových kytiček, které potom společně nalepily na čtvrtku a domalovaly stonky rostlinek.

Farní charita Prachatice spustila v pátek 24. května nový web. Věříme, že tato změna bude pro naše návštěvníky příjemná a web se jim bude líbit stejně jako nám.

Pozvánka na červen:

Jako vzpomínku na letošní Tříkrálovou sbírku a poděkování všem, kteří se do sbírky zapojili, jsme připravili dárek do programu, který pořádá prachatická farnost při Slavnostech J. N. Neumanna v sobotu 22. června 2019 v Hospicovém parku v Prachaticích. Jedná se o pohádku „A pak se to stalo“ v podání divadelní skupiny PNUtí. Veselá pohádka ukazuje na pět z mnoha nezbedností, které dětem nevadí a rodiče z nich šílí. Jedná se o neučesané vlasy, nevysmrkaný nos, žalování, špinavé uši a neuklizené hračky. Všichni jste srdečně zváni.