Nadační fond J & T

2014

Dárce poskytl Domovu sv. Dominika Savia finanční dar ve výši 23 500. Finanční prostředky byly použity na projekt Veselý domeček, který umožnil výmalbu pokojů a nákup nového vybavení.

Projekt Veselý domeček

Cílem projektu Veselý domeček bylo zlepšit životní podmínky v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi. Naším záměrem je především zlepšit životní podmínky v domově tak, aby domov působil příjemně a útulně zejména pro děti. Hlavní myšlenkou celého projektu bylo vytvoření bezpečného a hravého prostředí – proto tedy název celého projektu Veselý domeček. Naším cílem bylo nově vymalovat pokoje charitního domova a to s ohledem k zájmu dětí a volili jsme takové barvy, u nichž je z výzkumů patrné, že dobře působí na lidskou psychiku. U výmalby byly použity především teplé tóny barev.

Během projektu proběhla rovněž úprava interiéru  tzn. nákup nové garnýže, nových záclon, závěsů a povlečení, aby pokoj působil stejnorodým a uklidňujícím dojmem domácího prostředí. Z finančního rozpočtu bylo zakoupeno bavlněné povlečení o velikosti 140 x 200 cm a krepové povlečení do dětských postýlek o velikosti 90x130cm. Při nákupu dekorativních závěsů byly voleny takové barvy, aby ladily s interiérem pokoje. V rámci projektu proběhla i modernizace společné kuchyně kam byl zakoupen odsavač par.

Projekt byl koncipován s ohledem na zlepšení životních podmínek v charitním domově a také vnímání těchto změn dětmi z hlediska barevnosti a hravosti úprav daných pokojů.

Projekt byl zahájen 1.1.2014 a jeho realizace byla ukončena ke dni 30.9.2014.

Projekt posloužil během daného období již 22 matkám a 33 dětem.

Rádi bychom touto cestou poděkovali nadaci J&T, s jejíž pomocí mohl být daný projekt uskutečněn a pomohl tak maminkám a jejich dětem překlenout nepříznivou životní situaci v takových prostorách, kde se mohou cítit příjemně.

DĚKUJEME!

Zobrazit články z rubriky:

Listopadové novinky

Výroba krmítek pro ptáčky nebo vánočních dekorací, to jsou pouze dvě z akcí, které se v listopadu konaly v našich azylových domech. O nich i dalším dění si můžete přečíst více v následujícím článku.

Požehnané pivo podpoří službu Diecézní charity

České Budějovice –  V sobotu 1. prosince 2018 bude zahájen prodej Požehnaného piva. Ve stánku Budějovického Budvaru na náměstí Přemysla Otakara II. v rámci adventních trhů  s prodejem budou pomáhat dobrovolníci z pivovaru, Diecézní charity Č. Budějovice, Biskupství českobudějovického i města České Budějovice. Výtěžek z prodeje věnuje pivovar Diecézní charitě České Budějovice. 123 jednolitrových ručně balených lahví navíc přijme Svatý otec papež František jako osobní dar při generální audienci 12. prosince.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.

Ohlédnutí za říjnem 2018

Přinášíme krátký přehled říjnových akcí.

Tříkrálová sbírka 2019

Tříkrálová sbírka je událost, kdy má veřejnost možnost se společně s Farní charitou Prachatice podílet na pomoci lidem v nouzi. Abychom mohli tříkrálové požehnání předat do co největšího počtu domácností, hledáme tříkrálové koledníky a vedoucí skupinek. Koledníkem může být každý. Vedoucím kolednické skupinky může být osoba starší 18 let, která vlastní platný občanský průkaz.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Ohlédnutí za zářím 2018

Přinášíme přehled akcí, které se u nás v tomto měsíci uskutečnily.