Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi

Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi je pobytové azylové zařízení, které poskytuje všechny základní činnosti dané §57 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Je určen pro ženy a matky s dětmi či těhotné ženy, které se neočekávaně ocitly bez přístřeší. Služby zařízení mohou využít i bezdětné ženy, které musely svůj domov opustit pro domácí násilí. V ojedinělých případech může zařízení poskytovat své služby i mužům s dětmi bez domova, kteří splňují specifické podmínky.

Naší snahou je poskytnout uživatelkám dostatek času, prostoru i podpory, která jim pomůže vyřešit nastalou situaci. Chceme, aby našly a řešily svou situaci, pokud možno, svépomocí.

Podrobné informace:

Únorové novinky

Přinášíme přehled akcí, které se u nás konaly v průběhu měsíce února.

Karneval

Odpoledne plné písniček, tancování, her a soutěží.

Lednové novinky

Přinášíme přehled akcí, které proběhly v naší charitě v prvním měsíci tohoto roku.

Poděkování za darování nepotřebných dárků

Velice děkujeme všem ochotným dárcům, které zaujala naše výzva k darování nepotřebných vánočních dárků. Veškeré obdržené věci budou využity v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a Domě sv. Petra pro muže v Záblatí.

Prosinec ve Farní charitě

Adventní čas se v našich azylových domech nesl v duchu příprav na Vánoce, ale přes to všechno se Domu sv. Petra nevyhnulo infekční onemocnění. Čekání se vyplatilo, Ježíšek přišel do našich azylových domů a i do rodin spolupracujících s terénním programem Most naděje, hlavně díky zapojení do akce Krabice od bot a i štědrosti dalších dárců.

Co s vánočními dárky, které nevyužijete? Darujte je charitě.

Našli jste pod stromečkem dárek, který se vám nehodí? Může se jednat o oblečení, kosmetiku, drobnou elektroniku, hračky nebo knihy, které mohou někomu jinému udělat radost.

Krabice od bot 2018

V letošním roce jsme byli opět podpořeni z akce Krabice od bot, kterou pořádal farní sbor Českobratrské církve evangelické ve Volyni.

Listopadové novinky

Výroba krmítek pro ptáčky nebo vánočních dekorací, to jsou pouze dvě z akcí, které se v listopadu konaly v našich azylových domech. O nich i dalším dění si můžete přečíst více v následujícím článku.

Ohlédnutí za říjnem 2018

Přinášíme krátký přehled říjnových akcí.

Ohlédnutí za zářím 2018

Přinášíme přehled akcí, které se u nás v tomto měsíci uskutečnily.