Ohlédnutí za říjnem 2018

Přinášíme krátký přehled říjnových akcí.

V měsíci říjnu se v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi konal motivační program, který měl název „Měsíc říjen už je tady, smíchej barvy dohromady“, při kterém uživatelky a děti ukázaly svou manuální zručnost a kreativitu. Z přírodních surovin, které si samy nasbíraly, vytvořily krásné dekorace a následně jimi vyzdobily celý AD. V polovině měsíce jsme oslavili „Výročí založení azylového domu“. Maminky s dětmi napekly a ozdobily hnětýnky a na závěr dne opékaly vuřty a skvěle se u toho bavily. Posledním říjnovým motivačním programem byl „Duchovní program“ zaměřený na život po životě a památku zesnulých.

V Domě sv. Petra pro muže v Záblatí se dne 9. 10. 2018 uskutečnil od 19:00 hodin pro veřejnost a uživatele sociální služby „Literárně hudební dýchánek“. Další pořádanou akcí byl „Kurz vaření - pečení“ při kterém se vařila tradiční rybí polévka a pekly ovocné koláče z kynutého těsta. Třetí akcí byla beseda s pracovnicí PMS Prachatice Mgr. Janou Burianovou. Tématem besedy byla Mediace a probační dohled.