Dům sv. Petra pro muže

Dům sv. Petra pro muže je pobytové azylové zařízení, které poskytuje všechny základní činnosti dané § 57 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Jeho posláním je provázet člověka, který se ocitl bez přístřeší, a poskytnout mu čas, prostor a podporu pro vyřešení jeho životní situace. Zaměřuje se na muže jednotlivce starší 18 let, kteří svou situaci chtějí řešit. Služba je poskytována po dobu nezbytně nutnou, maximálně však do 12 měsíců.

Podrobné informace:

Na kole po Africe

Kdo si v pátek 15. března 2019 udělal čas a přišel do společenské místnosti Domu sv. Petra pro muže v Záblatí, určitě nelitoval. Navštívil nás zde Tadeáš Šíma.

Únorové novinky

Přinášíme přehled akcí, které se u nás konaly v průběhu měsíce února.

Lednové novinky

Přinášíme přehled akcí, které proběhly v naší charitě v prvním měsíci tohoto roku.

Poděkování za darování nepotřebných dárků

Velice děkujeme všem ochotným dárcům, které zaujala naše výzva k darování nepotřebných vánočních dárků. Veškeré obdržené věci budou využity v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a Domě sv. Petra pro muže v Záblatí.

Prosinec ve Farní charitě

Adventní čas se v našich azylových domech nesl v duchu příprav na Vánoce, ale přes to všechno se Domu sv. Petra nevyhnulo infekční onemocnění. Čekání se vyplatilo, Ježíšek přišel do našich azylových domů a i do rodin spolupracujících s terénním programem Most naděje, hlavně díky zapojení do akce Krabice od bot a i štědrosti dalších dárců.

Co s vánočními dárky, které nevyužijete? Darujte je charitě.

Našli jste pod stromečkem dárek, který se vám nehodí? Může se jednat o oblečení, kosmetiku, drobnou elektroniku, hračky nebo knihy, které mohou někomu jinému udělat radost.

Listopadové novinky

Výroba krmítek pro ptáčky nebo vánočních dekorací, to jsou pouze dvě z akcí, které se v listopadu konaly v našich azylových domech. O nich i dalším dění si můžete přečíst více v následujícím článku.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Ohlédnutí za říjnem 2018

Přinášíme krátký přehled říjnových akcí.

Ohlédnutí za zářím 2018

Přinášíme přehled akcí, které se u nás v tomto měsíci uskutečnily.