Ohlédnutí za červencem 2018

Nabízíme přehled aktivit, které se u nás konaly v prvním prázdninovém měsíci.

Terénní program Most naděje má novou posilu týmu

Dacia Dokker novým členem týmu.

Ohlédnutí za červnem 2018

Představujeme krátký přehled akcí, které se konaly v prvním letním měsíci v našich azylových domech.

Ohlédnutí za květnem 2018

Nabízíme již tradiční souhrn dění v našich azylových domech, tentokrát z května.

Setkání s Leo Maasburgem – Misijní poslání každého z nás: Život po boku Matky Terezy

Rádi bychom pozvali všechny zaměstnance charit i zájemce z řad veřejnosti v pátek 8. června 2018 od 17 hod na setkání s P. Leo Maasburgem, blízkým spolupracovníkem Matky Terezy a emeritním národním ředitelem Missio Rakousko, které se uskuteční v čítárně Karla Skalického (v budově bývalého kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice). Rakouský kněz Leo Maasburg s jemným humorem vypráví, jak se stal „skutečným misionářem" po boku Matky Terezy.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Ohlédnutí za dubnem 2018

Podívejte se s namí na akce, které proběhly v dubnu v našich azylových domech.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Ohlédnutí za březnem 2018

Přinášíme krátký souhrn dění v našich službách v prvním jarním měsíci roku 2018

Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže

Od čtvrtka 29. března je v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem aktivní Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže v Záblatí.