Doprovázení pěstounských rodin

Víte, jaká je jedna z nejdůležitějších věcí, kterou můžeme udělat pro naši společnost a budoucí generace? Dát dětem, které to nejvíce potřebují, lásku a bezpečí domova.  Toto je svědectví o tom, proč je doprovázení pěstounských rodin tak nesmírně důležité.

Naše práce se zaměřuje na podporu a provázení pěstounských rodin při naplňování jejich velmi náročného a zároveň velmi potřebného poslání. Proč je tak důležité? Protože pěstounství mění k lepšímu nejen život dětí, ale je velmi obohacující i pro samotné pěstouny. Cesta pěstounství je cesta plná radosti, výzev, nejistoty a překvapení. Pěstounství může být někdy osamělou cestou, ale s naší podporou nikdo nemusí jít touto cestou sám. Charita Prachatice-Vimperk poskytuje pěstounům nepřetržitou podporu, vzdělávání, terapeutické služby pro děti a spoustu dalších programů, které pomáhají pěstounům v jejich náročné cestě. Naše práce také zahrnuje osvětu veřejnosti o důležitosti pěstounství a vyvracení mýtů a omylů, které se kolem něj mohou objevit. Jsme hrdí na to, že můžeme být součástí této cesty. Toto svědectví je o lásce, péči a naději pro děti, které to nejvíce potřebují, je důležité zároveň pro Vás, naše pěstouny, kteří jste se rozhodli jít touto cestou udělat svět lepším místem pro naše děti. Rádi bychom Vás všechny vyzvali k tomu, abyste toto svědectví sdíleli. Sdílejte ho s těmi, kdo by se mohli stát pěstouny, s těmi, kdo by jim mohli pomoci, a s těmi, kteří by mohli zvýšit povědomí o důležitosti pěstounství. Jděte a udělejte svět lepším místem pro naše děti.

Mgr. Romana Karták

vedoucí služeb prevence