Na kole po Africe

Kdo si v pátek 15. března 2019 udělal čas a přišel do společenské místnosti Domu sv. Petra pro muže v Záblatí, určitě nelitoval. Navštívil nás zde Tadeáš Šíma.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Únorové novinky

Přinášíme přehled akcí, které se u nás konaly v průběhu měsíce února.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Postní zastavení na Lomci

V pondělí 4. března 2019  se na Lomci u Vodňan uskutečnilo Postní zastavení pro pracovníky charit českobudějovické diecéze na téma „Berme život s nadhledem“.

Karneval

Odpoledne plné písniček, tancování, her a soutěží.

Lednové novinky

Přinášíme přehled akcí, které proběhly v naší charitě v prvním měsíci tohoto roku.

Poděkování za darování nepotřebných dárků

Velice děkujeme všem ochotným dárcům, které zaujala naše výzva k darování nepotřebných vánočních dárků. Veškeré obdržené věci budou využity v Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a Domě sv. Petra pro muže v Záblatí.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Tříkrálová sbírka 2019

Od 1. ledna 2019 se opět po roce vydali koledníci Tříkrálové sbírky do ulic, aby šířili radostnou zvěsti o narození Pána Ježíše. Do letošní sbírky se zapojilo 50 kolednických skupinek s 58 kasičkami a podařilo se jim vykoledovat celkovou částku 393 279,00 Kč.