Ohlédnutí za zářím 2018

Přinášíme přehled akcí, které se u nás v tomto měsíci uskutečnily.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Den charity 2018 v DDS v Prachaticích

Srdečně Vás zveme na letošní Den charity v Charitním domově sv. Dominika Savia v Prachaticích.

Den charity 2018 v DSP v Záblatí

Srdečně Vás zveme na letošní Den charity v Domě sv. Petra pro muže v Záblatí.

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!

Pouť ke sv. Františkovi ve Veselí nad Lužnicí

Veselí nad Lužnicí – Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí srdečně zve na tradiční Pouť ke sv. Františkovi z Assisi, kterou bude 4. října slavit svátek patrona tohoto zařízení, jemuž byla vlastní láska k Bohu i všem (nejen lidským) bližním. Pouť bude od 9:30 zahájena bohoslužbou s českobudějovickým světícím biskupem Mons. Pavlem Posádem. Těšíme se na společné setkání s Vámi!

Český houslový virtuóz Ivan Ženatý zavítá do Milevska

Milevsko Na jedinečný zážitek se můžeme těšit v pondělí 17. září 2018 v 18 hodin v klášterní bazilice Navštívení Panny Marie v Milevsku. Český houslový virtuóz Ivan Ženatý vystoupí se skladbami Johanna Sebastiana Bacha pro sólové housle, které připravuje pro svou novou nahrávku v Berlíně. Koncert pořádá v rámci Dne charity 2018  Farní charita Milevsko.

Ohlédnutí za srpnem 2018

Představujeme stručný přehled srpnových akcí.

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Ohlédnutí za červencem 2018

Nabízíme přehled aktivit, které se u nás konaly v prvním prázdninovém měsíci.